HELLENIC-GASTRONOMY-LOGO-BLUE Facebook circle blue large

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ:

ministry_tourism_greek logo yp oik anapt gr logo_CityofAthens_GR-01small EUROPEAN CONTINUE WITH OUR NEW WEBSITE Arrow black large

Απόστολος Ελευθερόπουλος:

 

 «Η Ελληνική Γαστρονομία στη θέση που της αξίζει με τη βοήθεια του 1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018 - Greek taste beyond borders» 

 

 

Με αφορμή το παγκόσμιο συνέδριο για την ελληνική γαστρονομία «1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018» με σύνθημα «Greek taste beyond borders» που θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 5 Μαρτίου 2018, συναντήσαμε τον κ.Απόστολο Ελευθερόπουλο και μιλήσαμε για την ελληνική γαστρονομία και τη δυναμική της!

 

Το παγκόσμιο συνέδριο για την ελληνική γαστρονομία 1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018 με σύνθημα «Greek taste beyond borders» είναι η πρώτη παγκόσμια συνάντηση Ελλήνων της γαστρονομίας που τοποθετεί την ελληνική γαστρονομία και τα ελληνικά προϊόντα στην παγκόσμια κορυφή!

 

Αποτελεί το πρώτο διεθνές ελληνικό business network που μαζί με τους καταξιωμένους συνεργάτες του θα χτιστεί το brand της ελληνικής γαστρονομίας.

 

Πείτε μας για την καριέρα σας στο ξενοδοχειακό τομέα... Γνωρίζουμε ήδη για εσάς κ. Ελευθερόπουλε ότι είστε ένας από τους πιο αξιόλογους επαγγελματίες του χώρου της τουριστικής γαστρονομίας στον τομέα του ξενοδοχειακού management. Πως καταφέρνετε να ξεχωρίζετε και που οφείλεται η επιτυχία;

 

Εργάζομαι επαγγελματικά στα ξενοδοχεία 20 χρόνια, και τα τελευταία 12 ως Διευθυντής 5άστερων ξενοδοχείων στο νησί της Ρόδου. Έχω τη τύχη και τη χαρά, να εργάζομαι σε υγιείς επιχειρήσεις, που ο πρωταρχικός τους στόχος είναι η ικανοποίηση του πελάτη στο μέγιστο βαθμό. Ειδικά στον όμιλο Atrium Hotels, όπου εργάζομαι τα τελευταία 6 χρόνια, με  συλλογική εργασία καταφέρνουμε πάντα να διατηρούμε το επίπεδο υπηρεσιών μας σε υψηλό επίπεδο, εκπληρώνοντας τις προσδοκίες των πελατών μας  περισσότερο και  από ότι οι ίδιοι περίμεναν. Αυτό μας προσφέρει δημιουργικό άγχος και βέβαια μηδαμινό εφησυχασμό για τη συνέχιση της πορείας αυτής.

 

Μιλήστε μας για την ιδιαίτερη αγάπη σας την γαστρονομία... Ποιό είναι το κίνητρο και από που αντλείτε ενέργεια για το καθημερινό σας έργο;

 

Η γαστρονομία καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη πορεία ενός ξενοδοχείου. Η αγάπη και η προσήλωση για τη διαδικασία παραγωγής των όσων προσφέρουμε πρέπει να θεωρείται δεδομένη ώστε να υπάρξει η ικανοποίηση των πελατών μας. Στα ξενοδοχεία φιλοξενούνται χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, που οι απαιτήσεις τους από την ελληνική γαστρονομία είναι τεράστιες, μιας και γνωρίζουν ότι ανήκει στις κορυφαίες του κόσμου. Με γνώση τα παραπάνω λοιπόν, η αγάπη που πρέπει να προσφέρουμε από τη παρασκευή και χρήση των επιλεγμένων και άριστων πρώτων υλών μέχρι το τελικό στάδιο το εξειδικευμένο  service, είναι αυτή που θα αναδείξει το κάθε πιάτο ξεχωριστά, και θα δημιουργήσει εμπειρίες τέτοιες στον  πελάτη που θα τις θυμάται για αρκετό καιρό και θα θέλει να τις βιώσει για δεύτερη και τρίτη φορά. Η δικιά μου αγάπη για τη γαστρονομία έχει να κάνει με το γεγονός ότι παρακολουθώ όλα τα στάδια αυτής και βέβαια το πιο σημαντικό που αποτελεί και την ηθική επιβράβευση είναι η ικανοποίηση του πελάτη.

Είναι σημαντικό λοιπόν το θετικό feedback, αυτό που εκλαμβάνεις σαν ικανοποίηση του πελάτη, γνωρίζοντας πόσοι άνθρωποι εργάστηκαν για το αποτέλεσμα αυτό!

 

Πως αισθάνεστε που ανήκετε στην ομάδα του «Greek taste beyond borders» :

 

Είναι ανάγκη οι επαγγελματίες του χώρου να μεταφέρουν τις γνώσεις τους και τις απόψεις τους εκτός συνόρων.  Θεωρώ δεδομένο, πως με σωστή τακτική, συνεργασία και κοινό στόχο το αποτέλεσμα θα είναι πέρα από κάθε προσδοκία. Σαφέστατα, η ελληνική γαστρονομία πρέπει να οδηγηθεί εκτός συνόρων στη θέση που της αρμόζει, και η συμμετοχή μου στην ομάδα του «Greek taste beyond borders» με γεμίζει χαρά και ευθύνη, που ευχαρίστως αποδέχτηκα αφού γνωρίζω πολύ καλά τις προσδοκίες που έχει όλη η ομάδα επιφανών προσωπικοτήτων και  θεσμικών φορέων από όλο τον κόσμο και την ικανότητα να πετύχει τους στόχους της!

 

Ποιά είναι η άποψή σας για τα ελληνικά προϊόντα και η ανάδειξή τους ωσ κορυφαία στην παγκόσμια αγορά;

 

To πρώτο παγκόσμιο συνέδριο ελληνικής γαστρονομίας 1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018 «Greek taste beyond borders» με τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης θα βοηθήσει να ακουστούν πολλές και διαφορετικές απόψεις για την ελληνική γαστρονομία. Θα βοηθήσει στην προώθηση των ελληνικών προϊόντων, αρκετών των οποίων και εμείς ακόμα δεν γνωρίζουμε την πλήρη αξιοποίηση αυτών και την σημαντικότητα τους. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι πως επιτέλους η ελληνική γαστρονομία θα τοποθετηθεί στις κορυφαίες του κόσμου, μέσω της δυναμικής του συνεδρίου. Το μέλλον αυτής της πρωτοβουλίας θα φέρει θετικά αποτελέσματα που θα ωφελήσουν ολόκληρο το κλάδο της γαστρονομίας, από το παραγωγό μέχρι τα εστιατόρια πολυτελείας και τα ξενοδοχεία. Για αυτόν το λόγο και η πράξη των Estiatoria.gr να δημιουργήσουν τον θεσμό αυτό, ειδικά τις δύσκολες αυτές εποχές, πρέπει να επαινεθεί και να στηριχθεί καθολικά από όλους τους επαγγελματίες του χώρου.

 

Σας ευχαριστούμε κ. Ελευθερόπουλε για τη συμμετοχή σας στο μεγάλο αυτό όραμα «Greek taste beyond borders» που μέρα με τη μέρα κερδίζει έδαφος και βάζει τα πρώτα θεμέλια για την κατασκευή του πιο πολλά υποσχόμενου και ισχυρού brand, που δεν είναι άλλο από την ελληνική γεύση και ό,τι την απαρτίζει!

 

Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή μου στην ομάδα σας και ελπίζω να βοηθήσω και εγώ, ώστε αυτό το συνέδριο να φέρει εις πέρας τις προσδοκίες όλων καθώς και των εταιριών που θα συμμετάσχουν! Η αρχή άλλωστε, είναι το ήμισυ του παντός...

 

 

Blog - Συνεντεύξεις

Ο κ.Απόστολος Ελευθερόπουλος ένας επιτυχημένος Hotel Manager 5άστερων ξενοδοχείων της Ρόδου σε μια συνέντευξη για το 1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018. Δόθηκε στις 14-11-2017 στο Estiatoria.gr και στη διεύθυνση της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου.

BECOME A SPONSOR CONFERENCE COMPANY REGISTRATION eleftherpoulos  face