HELLENIC-GASTRONOMY-LOGO-BLUE Facebook circle blue large

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ:

ministry_tourism_greek logo yp oik anapt gr logo_CityofAthens_GR-01small EUROPEAN CONTINUE WITH OUR NEW WEBSITE Arrow black large

Στα πλαίσια της διοργάνωσης του 1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018, δόθηκε συνέντευξη τύπου στις 22 Ιανουαρίου 2018 υπό τη μορφή (Pre - Conference Event) στο Ecali Club. Η επίσημη αυτή press - conference παρουσία διασημοτήτων του χώρου της γαστρονομίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και επίσημων κρατικών και ανεξάρτητων φορέων, σηματοδότησε την έναρξη του συνεδρίου για την προγραμματισμένη ημερομηνία της 5ης Μαρτίου 2018. Eπικοινωνιακό μήνυμα το "Greek taste beyond borders".  

logo ecali club

                                               Δελτίο Τύπου

 

Press Conference 22/1 για την αναγγελία του 1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018  “Greek taste beyond borders”στο Ecali club.

 

 

Μέσα σε λαμπερή και έντονα δημοσιογραφική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η πρώτη και  επίσημη συνέντευξη τύπου στο Ecali Club, στις 22 Ιανουαρίου 2018, με σκοπό την αναγγελία του 1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018  “Greek taste beyond borders”, το οποίο θα λάβει χώρα στις 5 Μαρτίου 2018, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

 

Το όραμα μεγάλο, πλαισιωμένο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης καθώς και του Δήμου Αθηναίων, έχει τραβήξει ήδη το ενδιαφέρον των πιο ισχυρών τουριστικών μέσων επικοινωνίας tourism promoters  του κόσμου και των μεγαλύτερων επενδυτικών επιχειρήσεων στον χώρο του γαστρονομικού τουρισμού, με νέες ευκαιρίες να εμφανίζονται στο προσκήνιο για τους Έλληνες παραγωγούς και κάθε άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενο επιχειρησιακό φορέα της  ελληνικής γαστρονομίας  παγκοσμίως.

 

Ανακοινώθηκαν οι τρόποι και η σειρά ενεργειών στα πλαίσια της θεσμικής καμπάνιας “Greek  taste beyond borders”, όπου ανάμεσα σε αυτούς σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει το δίκτυο - business networking,  το οποίο ήδη έχει θέσει σε λειτουργία τα γρανάζια του. Επίσης, οι επόμενοι παγκόσμιοι σταθμοί της καμπάνιας με στρατηγικό τρόπο.  Το Estiatoria.gr αποτελεί τη δυναμική βάση του “Greek taste beyond borders” με ισχυρή παρουσία και σημαντικό ρόλο στην Ελληνική γαστρονομία.

 

Την παρουσία τους έδωσαν με σχετικές δηλώσεις οι:  κ. Φίλιππος Κούτρας ιδρυτής του Estiatoria.gr και δημιουργός της καμπάνιας  “Greek taste beyond borders” ,ο κ. Γιάννης Γεωργακάκης CEO του The Ecali Club το οποίο αποτελεί μεγάλο υποστηρικτή με την ECALI SA να έχει ήδη εντάξει την καμπάνια κάτω από το Concept | Repositioning Greece. Η εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων κυρία Μαρία Λογοθέτη (Πρόεδρος ΕΑΤΑ και Διευθύντρια του γραφείου Δημάρχου).

 

Επίσης οι κύριοι: Κωνσταντίνος Κατσιγιάννης (πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού επιμελητηρίου), ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος πρόεδρος των Αττικών Εκδόσεων,  ο Ντέϊβιντ Στεργάκος,  ο Κώστας Αλιμπέρτης, ο Νίκος Μπίλιος (Στρατηγικός σύμβουλος επικοινωνίας για την Ελλάδα και εξωτερικό), ο Γιώργος Παξιμάδης (Marketing director των εστιατορίων Milos) και ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος.

 

Εταιρίες χορηγοί της δεξίωσης και της καμπάνιας Greek taste beyond borders στα πλαίσια του 1st international Hellenic Gastronomy Conference 2018  ήταν οι : Εταιρία Metaxa (Metaxa 12 stars) Χρυσός χορηγός, Αφοί Κομπατσιάρη Α.Ε. (Εστιατόρια - Τουριστικές Επιχειρήσεις) Χρυσός χορηγός, A&M Wine Steps (Εμπόριο αλκοολούχων ποτών – οίνου) Ασημένιος χορηγός,  η Θεσσαλική Ζυθοποιία με τις μπίρες υπεροχής (Ασημένιος χορηγός), η εταιρία Selonda (ο μεγαλύτερος παραγωγός και προμηθευτής τσιπούρας και λαβρακιού σε παγκόσμια κλίμακα) Ασημένιος χορηγός και η TÜV Hellas (TÜV Nord) Ασημένιος χορηγός. *Υπάρχουν και άλλοι χορηγοί που θα ανακοινωθούν σύντομα.

ου έχει ως στόχο την ενίσχυση και ανάδειξη του ελληνικού προϊόντος και την εξάπλωση της ελληνικής γαστρονομίας παγκοσμίως. Απαρτίζεται από διεθνείς προσωπικότητες Ελλήνων και από διάφορες χώρες του κόσμου με αναγνωρισμένη καριέρα, οι οποίοι υποστηρίζουν αυτή τη μοναδική και καινοτόμα καμπάνια, που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπό την αιγίδα των υπουργείων: Οικονομίας & Ανάπτυξης και  Υπουργείο Τουρισμού, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων καθώς και άλλων σημαντικών φορέων και οργανισμών. Το μέλλον του συνεδρίου ήδη διαγράφεται λαμπερό, αφού έχει κινήσει το ενδιαφέρον για μια δεύτερη διοργάνωσή του σε χώρες της Ευρώπης και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Τα οφέλη για τους συνέδρους θα είναι υψίστης σημασίας όπως: η δημιουργία συμμαχιών-συνεργιών, δικτύων διανομών, συμβουλών πάνω σε σύγχρονο branding, marketing & networking με κάλυψη σε κάθε τομέα της γαστρονομίας όπως: Εστίαση, Παραγωγή & Εξαγωγή προϊόντων καθώς και Γαστρονομικός τουρισμός. Αναμένεται η συμμετοχή από 50 χώρες του κόσμου και θα παραστούν σαν ομιλητές πολύ σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας γαστρονομίας, όπως και ο Ρώσος Leonid Gelibterman "Member of the Advisory Board of the United Nations World Tourism Organizations (UNWTO) Gastronomy  Network". Αναμένεται η τηλεοπτική κάλυψη από 15 χώρες. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και διοργανωτής ο κ. Φίλιππος Κούτρας (ιδρυτής του Estiatoria.gr). Μεγάλος υποστηρικτής η ECALI SA και το The Ecali Club, που έχει ήδη εντάξει την καμπάνια κάτω από το Concept | Repositioning Greece.

 

 

HELLENIC-GASTRONOMY-LOGO-WHITE EVENT PHOTO GALLERY PRESS CONFERENCE 22/1/2018 EVENT PHOTO GALLERY PRESS CONFRENCE 21/1/2018 A) PRESS CONFERENCE -TASTE BEYOND BORDERS - ECALI TIMELINE-33 GREEK TASTE BEYOND BORDERS